Restaurace není business pro každého

gastro

Nenapadlo vás někdy, ať už při sledování populárních televizních show, nebo jen tak při posedu s kamarády na pivku – kdybych já měl restauraci, tak bych všechno udělal jinak a lépe! Představa čistého a útulného místa, doplněného skvělým a profesionálním personálem, navíc s vybranou gastronomií, je snem každého restauratéra. Ovšem skutečností je, že realita bývá zcela odlišná. Za kvalitním gastro provozem stojí pořádný kus práce, odříkání a léta zkušeností.

Najděte si vhodné místo

Pokud nedisponujete objektem, ve kterém můžete podnikání založit, je na čase se porozhlédnout, kde by ideální místo pro provoz mohlo být. Nejčastějším řešením je pronájem prostor, ať už se jedná o nové nebo zaběhlé místo. Restaurace musí být snadno dostupná a ideálně tzv. „na tahu“. Tedy v proudu lidí, kteří chodí z práce, za kulturou nebo jsou turisty. K podnikání budete také potřebovat řemeslnou živnost, která si, a to pozor, žádá odbornou způsobilost. Pokud již máte nějakou provozovnu v merku, uvažujte reálně o vstupní investici, kterou si bude přestavba žádat.

Moderní a vybavená kuchyň

Dohodněte se s šéfkuchařem a vytvořte menu, které si to vyšlápne přímo k michelinským hvězdám. Bez kvalitního gastro zařízení v kuchyni se však neobejdete. Plejáda toho, co budete potřebovat, je skutečně veliká. Začněme od varné techniky, kde se budete v prvé řadě zamýšlet nad sporákem, fritézou nebo grilem. Do této kategorie také spadá vodní lázeň, pánve či vařiče těstovin. Nesporně hned druhé v pořadí je chladící zařízení, konvektomat nebo také pec, vhodná příkladně pro pečení pizzy. V neposlední řadě musíte kuchyň vybavit myčkou, digestoří, dobrou váhou a na bar jistě přijde výčepní technika. Smažte prohlubující se vrásku na čele, vše si z pohodlí domova objednejte na eshopu www.gastrocentrum-pisek.cz. Díky profesionálnímu nasazení vám společnost poskytne kompletní poradenskou činnost a navrhne kuchyň přímo na míru vašemu podnikání, zaručí bezproblémovou dopravu a naskladněné věci doručí klidně do druhého dne a samozřejmostí je také záruční servis.

S chutí do toho!

Pokud se bojíte, že začátek pro vás bude těžký a finančně jej nazvládnete, navštivte gastro bazar, kde si můžete pořídit málo používané vybavení a do začátku nějakou tu kačku ušetřit. Restaurace jsou velice náročné na čas. Pečlivě proto před investicí zvažte, zda pro její provoz máte dostatek zkušeností a hodláte tomuto gastro businessu úplně propadnout. Za tvrdou práci a inovativní nápady vám však budou pravidelnou odměnou spokojení hosté.

Sdílet článek