Vychutnejte si kvalitní portské víno

Víno s nezaměnitelnou barvou i chutí. Právě tak je možné charakterizovat portské víno. Toto víno patří do kategorie tzv. likérových vín, tedy vína, která se vyznačují výrazně sladkou chutí a jsou podávána především k dezertům. Pokud nabídnete likérové víno někomu, kdo se v alkoholu příliš neorientuje, je možné, že jej snadno zamění přímo za likér. Právě díky vyššímu obsahu cukru a vyššímu obsahu alkoholu se jedná o vína, která vám mohou vaši polici destilátů zdobit dlouhou dobu. Portské víno, patří k nejtypičtějším likérovým vínům. Jak už název napovídá, zemí jeho původu je Portugalsko, avšak hojně je rozšířeno po celém světě. Portské víno se těší velké oblibě zejména u žen, ale také muži s chutí dopřejí zejména archivní kousky tohoto vína.

Kategorie portských vín

Tradičně lze portské víno, stejně jako víno tradiční dělit na bílé, červené a růžové. Nejčastěji se však setkáváme s vínem červeným, které nese mnohdy až karmínově rudou barvu a výrazně voní po červeném ovoci. Pokud jste dosud portské víno neochutnali, pak tak při nejbližší příležitosti učiňte, jelikož se ochuzujete o jedinečný zážitek. Kromě toho, že je portské víno ideální jako aperitiv, či jako víno k pokrmům, můžete jej také použít například při výrobě domácích paštik.

OldPorter je vínem pro každého

Chcete-li si vychutnat opravdu kvalitní víno, pak si vyberte vína z nabídky na stránkách www.oldporter.cz. Tato vína pochází ze španělské vinařské oblasti Montilla – Moriles. Za zkoušku stojí víno old porter, ať už ve variantě červené , bílé nebo růžové. V červeném vínu Old Porter můžete cítit ostružiny a ořechy. Svou barvo připomíná vzácné mahagonové dřevo. Toto víno si nejlépe vychutnáte, pokud jej budete podávat k paštikám či plísňovým sýrům. Naopak bílé a růžové víno je vhodné podávat zejména k zákuskům a med, vanilku, maliny a brusinky.